вівторок, 07 березня 2023 11:19

Авіакатастрофа у Броварах: три версії трагедії залишаються робочими

Авіакатастрофа у Броварах: три версії трагедії залишаються робочими
Ігор Клименко першим публічно повідомив про загибель керівництва МВС 18 січня в авіатрощі під Києвом. Фото: МВС України

Усі три основні версії причин авіакатастрофи у Броварах на Київщині залишаються робочими.

Уповноважені коментувати слідство у цій справі Служба безпеки України і Держбюро розслідувань. Про це заявив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко в інтерв'ю "Укрінформу".

"Пропоную дочекатися результатів проведених експертиз, у тому числі із залученням іноземних, передусім французьких, спеціалістів", – сказав міністр.

Він повідомив, що саме міністр внутрішніх справ ухвалює рішення про використання того чи іншого гелікоптера або літака.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авіакатастрофа у Броварах: прем'єр повідомив нові подробиці розслідування

"Звісно, я не підписуватиму жодного такого документа, якщо відчуватиму і знатиму, що це порушуватиме встановлені заходи безпеки. Тому поки йдуть бойові дії, ми пересуватимемося автотранспортом, залізничним транспортом. Вважаю, що цього буде достатньо, щоб уникнути загрози і зробити відповідні висновки після цієї авіатрощі", – уточнив Клименко.

Урядовець заявив, що він і загалом команда міністерства спілкується і зустрічається з сім'ями загиблих у Броварах керівників і співробітників МВС.

"Ми були у достатньо теплих відносинах з колишнім керівництвом міністерства внутрішніх справ. Звичайно, ми пам'ятаємо, що у них є діти і просто життєві проблеми. Це наш моральний обов'язок – не тільки спілкуватися, а й допомагати", – зазначив Клименко.

21 січня у Києві біля будівлі Міністерства внутрішніх справ попрощалися з керівниками відомства. Вони загинули у гвинтокрилі, що впав на територію дитсадка у Броварах 18 січня.

Авіакатастрофа у Броварах 18 січня загалом забрала життя 14 людей, серед них голова МВС Денис Монастирський. До лікарні потрапило 30 людей, зокрема 12 дітей.

Гвинтокрил того дня летів з керівництвом МВС у відрядження. Чому впало судно, встановлює слідство. Служба безпеки розглядає три версії трагедії: порушення правил польоту, технічну несправність гелікоптера, а також умисні дії щодо його знищення.

7 лютого Рада проголосувала за призначення Ігоря Клименка міністром внутрішніх справ. За таке рішення віддав голос 321 народний депутат.

Зараз ви читаєте новину «Авіакатастрофа у Броварах: три версії трагедії залишаються робочими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі