неділя, 24 липня 2022 11:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Авіація, артилерія та міномети. Окупанти смертельно вгатили по двох областях
3

Сумщина та Чернігівщина зазнали смертельної атаки РФ
Фото: facebook.com/DPSUkraine
Сумщина та Чернігівщина зазнали смертельної атаки РФ
Сумщина та Чернігівщина зазнали смертельної атаки РФ

Російські окупанти продовжують бити по прикордонних районах Чернігівщини та Сумщини зі своєї території.

23 липня ворог атакував з авіації, ствольної артилерії, мінометів та гранатометів шість громад Сумської області і Новгород-Сіверську громаду Чернігівщини, повідомив пресцентр Держприкордонслужби.

"Із застосуванням 120-мм мінометів та самохідних артилерійських установок ворог обстріляв території Миропільської та Хотінської громад. Загарбник відкривав вогонь з автоматичного гранатомета АГС-17 та САУ по Білопільській громаді. Загинула одна особа", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дитячі сльози, розруха й відчай: п'ять місяців війни у фото

По території Миколаївської громади два ворожі літаки випустили 10 некерованих авіаційних ракет. Ворог наніс вогневе ураження з САУ по Краснопільській громаді.

"Зафіксовано загалом півсотні приходів. Шалигинську громаду ворог обстрілював з мінометів, одночасно вів вогонь з зенітної установки та стрілецької зброї", – додали в ДПСУ.

По Новгород-Сіверській громаді окупанти вгатили зі ствольної артилерії.

За останні тижні кількість ворожих атак на Сумську та Чернігівську області зросла. Окупанти обстрілюють регіони щодня по кілька разів.

На Сумщині це може бути пов'язано з тим, що загарбники непокояться через можливий контрнаступ ЗСУ на їхньому напрямку, вважає голова обласної військової адміністрації Дмитро Живицький.

Загроза вступу Білорусі у війну проти України зберігається. Ворог постійно обстрілює територію Чернігівського прикордоння. Майже щодня обстрілюють Новосіверську громаду, Городянщину, розповів голова обласної військової адміністрації В'ячеслав Чаус.

Запевнив, що область готова до будь-яких дій росіян. Атаки на Чернігівському напрямку називає спробою окупантів відволікти увагу ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Авіація, артилерія та міномети. Окупанти смертельно вгатили по двох областях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі