середа, 24 серпня 2022 07:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Атаку на центр Донецька могла інсценувати РФ – ISW

Атаку на центр Донецька могла інсценувати РФ – ISW
У Донецьку 23 серпня повідомляли про приліт по "адміністрації" ватажка терористів Дениса Пушиліна. Фото: t.me/oleksiihoncharenko

Росіяни, ймовірно, провели фейкову операцію в Донецьку 23 серпня, аби виправдати напади на українські урядові будівлі в День Незалежності України.

Окупаційна влада захопленої Росією частини Донеччини заявила про пряме влучання в "адміністрацію" ватажка бойовиків так званої ДНР Дениса Пушиліна, що розташоване в центрі Донецька. Нібито українська сторона обстріляла будівлю. Однак росіяни могли інсценувати це, кажуть в американському Інституті вивчення війни (ISW).

Російське видання "Інтерфакс" з посиланням на представника "адміністрації" повідомив, що Пушилін у результаті удару не постраждав. Він "перебуває в безпечному місці".

"Російські ЗМІ представили атаку як прямий український удар по "урядовій" будівлі окупаційної влади на Донеччині потенційно з метою створення інформаційних умов для ударів у відповідь по українських урядових будівлях у День Незалежності України", – пишуть аналітики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ООН "занепокоєні", що російські терористи готують судилище в Маріуполі

Також експерти ISW повідомили, що російська влада розгортає підрозділи Росгвардії на Луганщині. Причиною цьому є те, що луганчани уже не так підтримують війну, а небажання воювати серед них зростає.

"Розгортання російською владою підрозділів Росгвардії для "забезпечення безпеки" в окупованій Луганській області відвертає ці сили від операцій в інших місцях України, що, ймовірно, сприяє ширшій нездатності Росії перетворити обмежені тактичні досягнення на оперативні успіхи", – йдеться у звіті.

У Донецьку 23 серпня повідомляли про приліт по "адміністрації" ватажка терористів Дениса Пушиліна. Над будинком стовп диму, почалася пожежа, зазначав депутат Олексій Гончаренко.

Інформацію також підтвердив радник голови МВС Антон Геращенко.

Окупанти заявляють також про влучання снаряда по готелю "Централь" у Донецьку, де зупиняються російські журналісти.

Зараз ви читаєте новину «Атаку на центр Донецька могла інсценувати РФ – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі