четвер, 01 березня 2012 10:04

Асад взяв штурмом Хомс, в полон потрапили французькі військові

Асад взяв штурмом Хомс, в полон потрапили французькі військові

Війська президента Сирії Башара Асада в середу взяли штурмом оплот сирійської опозиції - місто Хомс. Під час операції були затримані французькі військові. Тим часом в Хомсі вперше з початку військових дій побували російські журналісти, які змогли переконатися: втомлена від тривалого конфлікту з опозицією влада більше не церемоняться - артилерія обстрілює безперервно зайняті повстанцями квартали.

Захопленню Хомса передував масований артилерійський обстріл районів міста, зокрема, Баб Амра, де сконцентровані сили збройної опозиції. За даними Al Arabiya, в ході обстрілу загинули 104 людини.

У різних районах Хомса почалася зачистка: урядові війська перевіряють будівлі і обшукують підвали, прагнучи знайти бойовиків, зброю, боєприпаси та вибухівку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У сирійський Хомс увійшли танки, війська вбивали жінок та дітей

Разом з тим, представники командування опозиції повідомили журналістам, що опір в місті продовжується і урядові війська не змогли глибоко проникнути в Баб Амр, який продовжує зазнавати масованого обстрілу. За їхніми оцінками, в операції зі звільнення Хомса беруть участь близько семи тисяч військовослужбовців урядової армії.

Захоплення французьких військових ні Дамаск, ні Париж поки не коментують. Як повідомляють місцеві ЗМІ, під час допиту французи сказали, що потрапили в полон до опозиціонерів. Але про конкретні цілі перебування в Сирії вони не розказували. Тим часом не виключено, що Франція вже почала вживати заходи для звільнення своїх громадян.

Зараз ви читаєте новину «Асад взяв штурмом Хомс, в полон потрапили французькі військові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі