середа, 22 лютого 2012 13:43

В результаті бомбардування Хомса загинули іноземні журналісти

В результаті бомбардування Хомса загинули іноземні журналісти

У ході тривалого артилерійського обстрілу міста Хомс вранці 22 лютого були вбиті двоє іноземних журналістів, повідомляє Agence France-Presse.

Як пише в своєму мікроблозі близькосхідний кореспондент телеканалу "Аль-Джазіра" Рула Амін, при вибуху снаряда загинули американка Марі Колвін (Marie Colvin), що працює в газеті The Sunday Times, і французький фотограф Ремі Ошлік (Remi Ochlik), який співпрацює з агентством IP3.

Подробиці події поки не ясні, проте відомо, що в момент вибуху снаряда обидва журналіста перебували в імпровізованому прес-центрі в районі Баб-Амро - цитаделі повстанців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сирійська армія вирішила зрівняти Хомс із землею

За відгуками колег в соціальних мережах, Колвін і Ошлік були одними з найбільш мужніх репортерів, які працюють в близькосхідному регіоні.

Американка і француз стали не першими журналістами, убитими під час облоги Хомса. 9 лютого там загинув сирійський журналіст-стрингер Мазар Тайяра, який співпрацював з газетами The Guardian і Die Welt, а також з телеканалами CNN і "Аль-Джазіра".

Облога міста урядовими військами триває з початку лютого. За цей час в результаті артилерійських обстрілів там загинули кілька сотень людей. Місто перетворилося на зону бойових дій - там відключено електрику і зв'язок, жителі відчувають труднощі з водою, медикаментами і продовольством.

За даними AFP, за час протистояння, що почалося в минулому березні, в Сирії всього було вбито 7636 людей.

Зараз ви читаєте новину «В результаті бомбардування Хомса загинули іноземні журналісти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі