субота, 14 жовтня 2023 10:40

Армія Ізраїлю заявила про ліквідацію керівника військово-повітряних сил ХАМАСу

Армія Ізраїлю заявила про ліквідацію керівника військово-повітряних сил ХАМАСу
Ізраїльська армія завдала нових ударів по Сектору Гази. Фото: gettyimages.com

Ізраїльська армія вночі 14 жовтня завдала авіаудару по Сектору Гази.

У результаті загинув керівник військово-повітряних сил угрупування ХАМАС Мурад Абу Мурад. Про це повідомляє The Times of Israel.

За даними ізраїльських військових, Абу Мурад був ліквідований внаслідок удару по штаб-квартирі, з якої терористи ХАМАС керували своєю повітряною діяльністю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Терористи ХАМАС привітали "невтомні зусилля" Путіна

У ЦАХАЛ також заявили, що він "брав значну участь у керуванні терористами під час різанини" минулими вихідними. Серед них були нападники, які проникли в Ізраїль з повітря на дельтапланах.

В Ізраїльській армії також заявили, що вночі завдали "широкомасштабних" ударів по десятках об'єктів, що належать спецпризначенцям ХАМАСу, які очолили проникнення в Ізраїль 7 жовтня.

Ізраїльські військові у суботу, 14 жовтня, завдали удару по угрупованню Хезболла на півдні Лівану. Удару по Лівану було завдано у відповідь на "проникнення неопізнаних повітряних об'єктів на територію Ізраїлю і обстріл БпЛА ЦАХАЛу".

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу 9 жовтня наказав розпочати масштабну операцію проти ХАМАСу. Він заявив, що армії і громадянам Ізраїлю треба здійснити п'ять дій і що руйнування в Газі "це лише початок".

Зараз ви читаєте новину «Армія Ізраїлю заявила про ліквідацію керівника військово-повітряних сил ХАМАСу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі