неділя, 24 квітня 2022 17:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Арестович озвучив втрати кадировців в Україні

Арестович озвучив втрати кадировців в Україні
У Росії планували, що "кадировці" зможуть захопити Київ. Фото: Офіс президента

Росія перекинула на війну в Україну близько 25 000 так званих "кадировців". За українськими даними, не менш як 5 000 загинули і були поранені.

Про це розповів радник голови Офісу президента Олексій Арестович в інтерв'ю російському виданню "Медуза".

За його словами, після того, як у Росії заборонили TikTok, кадировські підрозділи в принципі стали не боєздатними.

"Їх було не менш як 10 з половиною тисяч під Києвом; у Бучі, зокрема, - це цифра, яку я точно бачив. І приблизно стільки ж було під Маріуполем... Загалом можна сказати, що їх було близько 25 тисяч - не тільки з Чечні, а в цілому з кавказьких республік. З яких не менше п'яти тисяч загинуло і поранено", - зазначив Арестович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські військові у Маріуполі перебувають не тільки в Азовсталі - Арестович

Він також наголосив, що згідно з російськими планами, "кадировці" мали захопити Київ, але українська артилерія і авіація накривали великі колони. Крім того, противник кілька разів потрапляв у засідки, влаштовані спецназом.

"Потім, за нашими даними, у Кадирова була дуже неприємна розмова з Путіним з приводу реальної боєздатності. Потім їх перекинули до Маріуполя. Він особисто приїхав туди, їх надихнув. За цю героїчну вилазку отримав звання генерал-лейтенанта. Потім вони почали знімати смішні відео, де вони нібито воюють", - додав Арестович.

Боєць із полку Кадирова зганьбився відсутністю військових навичок. Йому знадобилася допомога російських військових, аби створити відеоролик - як вони вміють стріляти з міномета. Тіктокери Кадирова виклали в мережу відповідне відео, яке одразу висміяли.

Зараз ви читаєте новину «Арестович озвучив втрати кадировців в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі