неділя, 26 травня 2024 07:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітики сказали, доки РФ битиме авіабомбами по цивільних районах Харкова

Аналітики сказали, доки РФ битиме авіабомбами по цивільних районах Харкова
Російські загарбники 25 травня завдали ударів по Харкову. Фото: t.me/synegubov

Удари високоточними бомбами по цивільних районах Харкова свідчить про наміри Росії налякати місцевих жителів та змусити їх покинути місто.

Останнім часом російські війська завдавали ударів по Харкову планерними бомбами, переважно модифікованими, що часто були оснащені системами наведення. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики припускають, що одне із завдань загарбників - змусити жителів тікати з міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ масовано атакувала Україну ракетами та дронами. На Вінниччині влучили у житловий будинок

При цьому в ISW нагадують, що російські літаки здійснювали ці удари зі свого безпечного району на території РФ, не боячись ураження системами протиповітряної оборони України. Це стало можливим, оскільки країни Заходу заборонили використовувати свої озброєння для ударів по військових цілях та у повітряному просторі агресора.

"Російські війська, найімовірніше, будуть продовжувати ці удари в рамках наступальної операції на півночі Харківської області доти, доки заборони Заходу не дозволять українським силам адекватно протистояти прикриттю російських військових на території РФ", - йдеться у повідомленні.

Кількість загиблих внаслідок російського удару по гіпермаркету "Епіцентр" в Харкові на ранок 26 травня збільшилася до 11 людей. 40 людей зазнали травм.

У суботу, 25 травня, російські терористи вкотре обстріляли Харків. Влучання сталося в будівельний гіпермаркет.

Зараз ви читаєте новину «Аналітики сказали, доки РФ битиме авіабомбами по цивільних районах Харкова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі