пʼятниця, 18 січня 2013 13:11

Активістів вигнали з будівництва у Десятинному провулку

Сьогодні, близько 3 години ночі, невідомі вигнали активістів з будмайданчика у Десятинному провулку 3-5. Також вони викинули намет-приймальню народного депутата Анатолія Гриценка, який перекривав в'їзд на будівництво. Його встановили, коли учасники акції вручали припис про заборону будівництва на даній території. Про це розповів місцевий житель Олександр Охатрін.

Учора, близько 50 протестувальників зламали ворота та проникли на територію будівництва. На в'їзді встановили два намети у яких домовились чергувати до повної заборони будівництва. Уночі чергових вигнали, застосувавши силу.

Автор: Фото Андрія Жигайла
 

"Десь в третій ночі вся міліція пропала. Тут завжди їх по п'ятеро чергувало, а тут на десять хвилин кудись ділись. Ці в чорних куртках, все зробили дуже хитро. Спершу перекинули намет від "Удару", він стояв на тротуарі перед будівництвом. Коли всі чергові пішли підіймати його, двоє невідомих, взяли та викинули приймальню Гриценка та почали закривати ворота. Ми спробували не дати закрити їх, виникла штовханина і нам довелося відійти. Дехто впав у багнюку. Всі речі, що були в наметі розкидали по болоту. Ворота закрили і нікого крім будівельників сюди не впускають", - розповідає він.

У п'ятницю вранці ворота будівництва зачинені. За ними чути стукіт молотків та крики будівельників. Двоє робочих електрозваркою ремонтують виламані учора секції огорожі. Намети стоять на тротуарі, перед будівництвом. Приймальня Гриценка жовтого кольору, вся у багнюці.

Автор: Фото Андрія Жигайла
 

"На даний момент. Всі, хто тут чергував вночі, поїхали додому спати. Ми вже написали заяву у міліцію про інцидент, що трапився вночі. Нехай тепер шукають, хто виступив проти закону та зніс намет народного депутату", - розповів Микола Васильович, черговий активіст.

Дану ділянку Українська православна церква Київського патріархату, отримала у 1999 році, в рамках програми повернення церковного майна. Згодом розробили проект будівництва п'ятиповерхового будинку для своїх потреб. Будівництво розпочалось у листопаді торік. Проти нього виступають мешканці сусідніх будинків та громадські організації столиці. Два роки тому, на території будівництва знайшли рештки палацу князя Володимира, часів Київської Русі.

Зараз ви читаєте новину «Активістів вигнали з будівництва у Десятинному провулку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі