середа, 02 листопада 2022 06:31

Як звільнення Вітренка вплине на забезпечення газом ‒ міністр розповів

Як звільнення Вітренка вплине на забезпечення газом ‒ міністр розповів
За словами міністра енергетики України Германа Галущенка, звільнення голови правління НАК "Нафтогаз" Юрія Вітренка не вплине на забезпечення газом українських споживачів. Фото: volynnews.com

Звільнення голови правління НАК "Нафтогаз" Юрія Вітренка ніяк не вплине на забезпечення газом українських споживачів.

Ситуація із забезпеченням газом не пов'язана з конкретним прізвищем. Про це на брифінгу сказав міністр енергетики України Герман Галущенко, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нафтогаз назвав причину припинення постачання газу на Трипільську ТЕС

"Був один менеджер, тепер – стане інший. Не потрібно пов'язувати ситуацію, наприклад, із забезпеченням газу з конкретним прізвищем. Це система – вона так працює. Це жодним чином не вплине на забезпечення блакитним паливом населення та промисловість", ‒ заявив міністр.

За його словами, головне завдання нового керівника "Нафтогазу" ‒ стабільна та якісна робота компанії. Йдеться, зокрема, про збільшення видобутку газу та залучення інвестицій.

"Також необхідно розв'язати питання з облгазами, які передані в управління. Є багато речей, що потрібно доробити", ‒ наголосив Галущенко.

Юрій Вітренко найближчим часом втратить посаду керівника НАК "Нафтогаз України".

На його місце можуть призначити міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова. Про те, що Вітренко написав заяву про відставку, повідомляють співрозмовники у парламенті та Нафтогазі виданню "Економічна правда".

Кабінет міністрів звільнив Юрія Вітренка з посади голови правління компанії "Нафтогаз Україна". Рішення уряд ухвалив у вівторок, 1 листопада. Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

Зараз ви читаєте новину «Як звільнення Вітренка вплине на забезпечення газом ‒ міністр розповів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі