четвер, 23 березня 2023 10:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Як вибухи в Джанкої вплинули на ракетну загрозу з моря: у ЗСУ розповіли

Як вибухи в Джанкої вплинули на ракетну загрозу з моря: у ЗСУ розповіли
Росія 23 березня тримає в Чорному морі 15 кораблів. Фото: slovoidilo.ua

Російське корабельне угрупування у Чорному морі на ранок 23 березня досить потужне. Ворог вивів на бойове чергування 15 кораблів.

Серед них є три ракетоносії ‒ два надводних та один підводний. Однак, після вибухів у Джанкої росіяни не змогли їх повністю спорядити "Калібрами". Про це в ефірі національного телемарафону розповіла начальниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

Однак, за її словами, нехтувати небезпекою з моря не варто.

"Вчора вони посилили корабельне угруповування. Це може говорити про те, що ворог намагається тримати нас в напрузі. Попри те, що надводні кораблі можуть бути не споряджені, оскільки "джанкойський вантаж" не дістався пункту призначення", ‒ сказала Гуменюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні оголосили повітряну тривогу. У небі російська авіація

Йдеться про "Калібри", які маркуються як "НК", тобто надводні. Але потужну небезпеку несе підводний човен.

"Хоча на підводному човні лише чотири ракети, але вони високоточні і можуть бути застосовані по особливо важливих об'єктах", ‒ наголосила Гуменюк.

За її словами, наявність ракетоносіїв на бойовому чергуванні свідчить про можливу готовність окупантів до ракетного удару за різними напрямками.

"Розосередження зусиль протиповітряної оборони на повітряні ракетоносії, надводні та підводні і, ймовірно, "Шахеди" ‒ це і є головна задача ворога сьогодні. Вони іншої тактики для себе поки не придумали, як тільки розгалужувати всі загрози, щоб ППО не встигала спрацьовувати. Але ми все одно встигаємо", ‒ додала Гуменюк.

Російські загарбники продовжують використовувати звичну для них тактику терору цивільного населення. Агресор обстрілює українські населені пункти, а також об'єкти критичної інфраструктури. Про це вранці 23 березня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Так, минулої доби противник завдав ракетного удару по Запоріжжю. Російські ракети влучили у житловий багатоповерховий будинок. Є загиблі і поранені серед мирних жителів.

Зараз ви читаєте новину «Як вибухи в Джанкої вплинули на ракетну загрозу з моря: у ЗСУ розповіли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі