четвер, 23 березня 2023 07:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог продовжує тактику терору: Генштаб повідомив про російські обстріли

Ворог продовжує тактику терору: Генштаб повідомив про російські обстріли
Російські загарбники обстріляли житловий будинок у Запоріжжі. Фото: t.me/suspilnezaporizhzhya

Російські загарбники продовжують використовувати звичну для них тактику терору цивільного населення.

Агресор обстрілює українські населені пункти, а також об'єкти критичної інфраструктури. Про це вранці 23 березня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Так, минулої доби противник завдав ракетного удару по Запоріжжю. Російські ракети влучили у житловий багатоповерховий будинок. Є загиблі і поранені серед мирних жителів.

"Також ворог завдав 48 авіаційних ударів, зокрема, по цивільних об'єктах критичної інфраструктури на Житомирщині та Київщини. Окупанти використали 21 БпЛА типу "Шахед-136" з Брянської області РФ, 16 з цих дронів збито. Внаслідок ударів ворожих БпЛА є загиблі і поранені серед цивільних. Також, загарбники здійснили 75 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Загроза завдання ворогом подальших ударів залишається по всій території України", ‒ йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це не повинно стати звичайним днем": Зеленський відреагував на російський удар по Запоріжжю

На Сіверському та Слобожанському напрямках минулої доби росіяни обстріляли райони понад 20 населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської областей.

Активні бойові дії тривають на Куп'янському та Лиманському напрямках. Там ворог з артилерії бив по населених пунктах Крохмальне Харківської області, Новоселівське, Невське, Білогорівка на Луганщині. А також по Тернах, Колодязях, Сіверську, Верхньокам'янському та Спірному на Донеччині.

На Бахмутському напрямку під ворожими обстрілами були понад 15 населених пунктів поблизу лінії зіткнення Найбільше постраждали Васюківка, Миньківка, Оріхово-Василівка, Григорівка, Бахмут, Часів Яр, Олександро-Шультине, Північне та Південне Донецької області.

На Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках загарбники намагалися йти в наступ в районах населених пунктів Новокалинове, Степове, Бердичі, Авдіївка, Ласточкине, Сєверне, Водяне, Первомайське, Мар'їнка та Побєда. Успіху там ворог не мав. Однак, росіяни обстріляли на цих напрямках райони понад 20 населених пунктів.

У середу, 22 березня, окупанти обстріляли місто Запоріжжя. Під ворожим вогнем були житлові будинки, також острів Хортиця.

У ніч на 22 березня війська РФ завдали масованого удару по Україні іранськими дронами Shahed. Вибухи лунали у низці регіонів. 16 дронів із 21 запущеного, Україна знищила.

Зараз ви читаєте новину «Ворог продовжує тактику терору: Генштаб повідомив про російські обстріли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі