четвер, 21 травня 2015 13:23

Агресія бойовиків посилюється. Карта РНБО
3

Ситуація на Донбасі. 21 травня
Фото: mediarnbo.org
Ситуація на Донбасі. 20 травня
Ситуація на Донбасі. 19 травня

Російсько-терористичні війська порушують усі можливі міжнародні угоди - обстрілюють населені пункти фосфорними снарядами, а сили АТО - "відведеним" озброєнням.

Про це повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, передає Gazeta.ua.

"Бойовики демонструють дедалі більшу агресивність. За інформацією спільного центру координиції та контролю припинення вогню, у ніч з 18 на 19 травня селище Піски було однією з найгарячіших точок конфлікту. Обстріли з боку НЗФ у цьому населеному пункті вдалося припинити лише близько 1 години ночі. Загони бойовиків діють за принципом "випаленої землі" і застосували по житловому кварталу запалювальні боєприпаси. Ймовірно, це були фосфорні снаряди.

На Маріупольському напрямку знову загострилися бої в Широкиному. Окрім перестрілок зі стрілецької зброї у цьому населеному пункті також працюють ворожі снайпери. Також НЗФ ведуть вогонь зі 122-міліметрових гармат, танків, які ховають в окупованому селищі Саханка.

На Донецькому напрямку бойові дії не вщухають на широкій ділянці фронту від Красногорівки до Світлодарська. Противник активно застосовує важке озброєння, танки, бойові машини піхоти, 122-міліметрові гармати, а також 120-міліметрові міномети. Не зважаючи на те що, як і раніше, епіцентром протистояння залишається  передмістя Донецька та Горлівки, географія бойових дій розширюється. Бойовики безуспішно намагаються знайти слабкі місця у нашій обороні і на інших рубежах.

На Луганському напрямку бойовики вели вогонь з гранатометів по наших позиціях у районі Попасної та Золотого. Дещо неспокійніша ситуація у Щасті, де противник застосував гармати калібром 122 мм. Також зафіксовано ведення снайперського вогню НЗФ по наших позиціях", - розповів Мотузяник.

Зараз ви читаєте новину «Агресія бойовиків посилюється. Карта РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі