субота, 20 серпня 2022 10:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Агенти РФ з Київщини намагалися вступити до лав ЗСУ
5

Двоє жителів Київщини виявилися агентами РФ
Фото: СБУ
Двоє жителів Київщини виявилися агентами РФ
Двоє жителів Київщини виявилися агентами РФ
Двоє жителів Київщини виявилися агентами РФ
Двоє жителів Київщини виявилися агентами РФ

Контррозвідка Служби безпеки України затримала російських агентів, які намагалися влаштуватися до підрозділів Збройних сил України.

Зрадниками виявились двоє мешканців Вишгородського району Київської області. Про це повідомила пресслужба СБУ 20 серпня.

Фігуранти сприяли російським військам під час окупації частини Київської області, за даними СБУ.

"Озброєні чоловіки брали активну участь у так званих фільтраційних заходах, вишукуючи серед місцевих жителів українських патріотів, які чинили спротив загарбникам. Також вони катували малолітнього хлопця за те, що він допомагав підрозділам ЗСУ виявляти техніку та місця дислокації окупантів", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цікавився постачаннями зброї: "військовий експерт" із Києва виявився агентом РФ

Після звільнення Київщини пособники окупантів залишились на території регіону.

"Щоб розвідувати і передавати ворогам інформацію про маршрути переміщення та місця базування західного озброєння, один зі зрадників виїхав до сусіднього регіону, де підписав контракт із ЗСУ. Інший – хотів "призватись" від однієї з територіальних громад поблизу Києва", – додали в СБУ.

Втілити задумане зрадникам не вдалося, оскільки СБУ своєчасно викрила їхні плани.

Завербований російською спецслужбою працівник апарату Верховної Ради мав встановити у парламенті "жучки". Виконати завдання окупантів він не встиг. Факт вербування працівника ВР викрила контррозвідка СБУ.

Ще до початку повномасштабного вторгнення Росії чоловік відвідував родичів в окупованому Криму. Там його схилив до співробітництва кадровий працівник Федеральної служби безпеки.

"Винагородою" для завербованого за встановлення "прослуховування" в парламенті мало стати сприяння в одержанні російського громадянства.

Зараз ви читаєте новину «Агенти РФ з Київщини намагалися вступити до лав ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі