середа, 25 травня 2022 11:56

Яценюк, Турчинов та Аваков мали з'явитися на допиті СБУ (оновлено)

Яценюк, Турчинов та Аваков мали з'явитися на допиті СБУ (оновлено)
СБУ викликала на допит Яценюка, Турчинова та Авакова. Фото: СБУ

Служба безпеки України викликала на допит колишнього прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, ексголову Верховної Ради Олександра Турчинова та колишнього голову МВС Арсена Авакова щодо так званої вугільної справи Медведчука – Порошенка

Окрім них, на допит також викликали гендиректора ДТЕК Максима Тимченка, повідомила пресслужба СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Попереднє державне керівництво допомагало Росії - голова СБУ про свідчення Медведчука

Політики мали з'явитися у будівлі СБУ як свідки 19 травня. Відбувся допит чи ні станом на зараз невідомо.

Оновлено: Яценюк був на допитах у цій справі вже тричі, але про 19 травня інформації не було, пише "Бабель" з посиланням на пресслужбу політика.

У пресслужбі Турчинова теж повідомили, що про допит дізналися зі ЗМІ. Аваков сказав, що теж не отримував повістку. Служба безпеки заявила, що всіх знову запросять 30 травня.

23 травня затриманий СБУ нардеп від ОПЗЖ Віктор Медведчук розповів про схему виведення з державної власності частини магістрального нафтопродуктопроводу "Самара - Західний напрямок". Він деталізував роль у схемі п'ятого президента Петра Порошенка.

За його словами, Порошенко не лише звернувся з проханням сконтактувати з керівництвом РФ, але й забезпечив прийняття необхідних рішень в українських інстанціях.

У фракції "Європейська солідарність", лідером якої є Порошенко, заяви Медведчука назвали "інформаційною диверсією в інтересах країни-агресорки".

Зараз ви читаєте новину «Яценюк, Турчинов та Аваков мали з'явитися на допиті СБУ (оновлено)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі