понеділок, 16 жовтня 2023 18:57

Спецтема: Війна Росії проти України

600-та доба повномасштабної війни: ЗСУ відбили атаки росіян і продовжують контрнаступ

600-та доба повномасштабної війни: ЗСУ відбили атаки росіян і продовжують контрнаступ
Сили оборони України продовжують наступальну операцію. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Триває шестисота доба широкомасштабної збройної російської агресії.

Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку і наступальні (штурмові) дії на Бахмутському, завдають російським окупаційним військам втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Українські воїни відбили атаки росіян на шести напрямках.

Протягом доби українська авіація завдала чотири удари по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога. Підрозділи ракетних військ уразили артилерійський засіб противника.

Протягом доби відбулось 53 бойових зіткнення. Ворог завдав шість ракетних і 39 авіаційних ударів, здійснив 16 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільних. Руйнувань і пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США оголосили про виділення Україні пакета військової допомоги на $200 млн: що туди входить

На Куп'янському напрямку українські воїни відбили 12 атак ворога в районах Синьківки та Іванівки Харківської області та чотири атаки біля Стельмахівки і Надії на Луганщині.

На Бахмутському - відбили три атаки противника в районі Андріївки.

На Авдіївському напрямку росіяни провалили штурмові дії за підтримки авіації в районах Авдіївки і Первомайського Донецької області. Сили оборони відбили сім атак ворога.

На Мар'їнському - українські воїни успішно відбили 16 атак ворога в районі Мар'їнки на Донеччині.

На Шахтарському напрямку відбили атаки росіян південніше Золотої Ниви та південніше Пречистівки Донецької області.

На Запорізькому - відбили всі атаки ворога південно-західніше Новоданилівки. Також ворог провалив спроби відновити втрачене положення західніше Роботиного і західніше Вербового.

"Підтримуйте Збройні сили. Переможемо разом. Слава Україні", - звертається Генштаб.

15 жовтня командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський повідомив про збиття російського вертольоту Мі-8. Минулого тижня Сили оборони знищили російський штурмовик Су-25.

За 600 днів українські воїни знищили понад 288 630 російських окупантів, 9385 броньованих машин ворога, 4965 танків, 317 гелікоптерів, 318 літаків, 20 кораблів і катерів і підводний човен росіян.

Зараз ви читаєте новину «600-та доба повномасштабної війни: ЗСУ відбили атаки росіян і продовжують контрнаступ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі