понеділок, 05 березня 2012 13:46

200 військових загинули через коротке замикання на складі у Конго

200 військових загинули через коротке замикання на складі у Конго

Коротке замикання стало причиною вибухів на військовому складі в столиці Республіки Конго Браззавілі, жертвами яких стали понад 200 осіб. Про це сказав в ефірі місцевого радіо представник уряду Конго Б'єнвеню Окемі.

Внаслідок трагедії поранень зазнали близько 1,5 тис осіб, зазначив Окемі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибухом в Чернівецькій області зачепило трьох військових

Подія спонукала уряд країни ухвалити рішення про перенесення всіх військових об'єктів за межі столиці (зараз у Браззавілі розташовано п'ять військових частин). Крім того, Кабінет міністрів розпорядився про запровадження на постраждалих територіях комендантської години.

Пожежа розпочалася в одному з бараків полку, розташованого в густонаселеному районі на півночі столиці Конго в неділю, 4 березня. Перший вибух прогримів уранці, за ним - ще кілька, а вдень стався другий потужний вибух.

Детонація снарядів на складі стала причиною численних пожеж у місті, справитися з якими вдалося не відразу, бо основні сили були кинуті на гасіння складських приміщень.

Зараз ви читаєте новину «200 військових загинули через коротке замикання на складі у Конго». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі