четвер, 17 березня 2011 22:59

Спецтема: Землетрус і цунамі в Японії

Українські фахівці порадили японським атомникам як охолодити реактори

 Українські фахівці порадили японським атомникам як охолодити реактори

Українські експерти, які 25 років тому брали участь у ліквідації наслідків вибуху на Чорнобильській АЕС, порадили японським колегам охолоджувати зупинені реактори АЕС в "Фукусіма" оловом.

Шматочки дрібно нарізаного олова можна "вдувати" у реакторну зону через наявні труби водяного охолодження потоком стисненого інертного газу, гелію або аргону.

Розплавлене олово створить кірку, яка охолодить реактор і затримає виділення продуктів розпаду.

За словами експертів, охолодження реакторної зони водою призводить до утворення водню, що загрожує вибухом. Воду, кажуть вони, варто використовувати лише для охолодження зовнішніх стін.

Рекомендації були передані в посольство Японії в Києві через заступника голови Державного агентства у справах чорнобильської зони відчуження Дмитра Бобро.

Українські фахівці заявили, що готові вилетіти до Японії і допомогти в реалізації свого плану.

Нагадаємо, після серії землетрусів в Японії одна за одною почали виходити з ладу АЕС. Країну рятують від ядерного колапсу, але, попри всі заходи, ситуація на острові зараз на порозі великої катастрофи.

Зараз ви читаєте новину « Українські фахівці порадили японським атомникам як охолодити реактори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі