четвер, 17 березня 2011 16:19

Спецтема: Землетрус і цунамі в Японії

З Японії на батьківщину летить перша партія українців

З Японії на батьківщину летить перша партія українців

Літак "Міжнародних авіаліній України" Боїнг-737 вилетів з Токіо за маршрутом Токіо-Красноярськ-Київ. На борту перебувають 137 громадян України, евакуйованих внаслідок серії землетрусів у Японії. Про це повідомив прес-секретар МЗС України Олександр Дікусаров.

За його словами, літак у Красноярську зробить посадку для дозаправки, і далі летітиме в Київ. Орієнтовний час прильоту до Києва - 1.00 в ніч на п'ятницю, 18 березня. Однак цей час може змінитись, про що стане відомо після дозаправки у Красноярську.

Як раніше повідомлялось, в Японії офіційно зареєстровані 1590 українців. На консульському обліку перебувають 519 українців.

Нагадаємо, в Японії 11 березня сталась серія потужних підземних поштовхів. Епіцентр підземних поштовхів розташовувався поблизу східного узбережжя головного японського острова Хонсю, за 130 км на схід від м. Сендай, 373 км на північний схід від столиці Токіо. Після цього на узбережжя країни обрушилося цунамі. Хвиля цунамі пройшла близько 10 км від узбережжя вглиб країни. Крім того, в Японії сталось і декілька потужних повторних підземних поштовхів.

Землетруси призвели 12 березня до вибуху на атомній електростанції в префектурі Фукусіма і до витоку радіації на підприємстві. В межах 30 км від АЕС була оголошена евакуація. Сьогодні влада Японії заявили відразу про два вибухи водню на третьому реакторі атомної електростанції АЕС у префектурі Фукусіма.

Зараз ви читаєте новину «З Японії на батьківщину летить перша партія українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі