четвер, 17 березня 2011 14:25

Спецтема: Землетрус і цунамі в Японії

Кількість жертв землетрусу в Японії зросла до 5,4 тисячі осіб

Кількість жертв землетрусу в Японії зросла до 5,4 тисячі осіб

Національне поліцейське агентство Японії підтверджує загибель 5,4 тис. осіб в результаті стихійних лих.

Згідно з офіційними даними агентства на 18:00 місцевого часу, в списках зниклих безвісти 9,5 тис. осіб.

Списки поранених також збільшилися до 2,4 тис. осіб.

У той же час, за даними Європейсько-середземноморського сейсмологічного центру (EMSC), Японію продовжують стрясати підземні поштовхи. Так, тільки за 17 березня в районі східного узбережжя Хонсю зафіксовано 14 підземних поштовхів магнітудою від 4,8 до 6.

Як повідомлялося, 11 березня за 130 км від північно-східного узбережжя японського острова Хонсю стався руйнівний землетрус магнітудою 8,9 (за даними японських сейсмологів), який викликав потужне цунамі.

Як повідомлялося, МЗС Японії отримав запити про з'ясування доль 500 іноземних громадян, зниклих безвісти під час стихійного лиха.

У Японії розгорнуто міжнародний табір рятувальників, зокрема там працюють 165 рятувальників МНС Росії.

Після землетрусу на одній з найбільших у світі АЕС у префектурі Фукусіма вийшла з ладу система охолодження реакторів, що призвело до їхнього перегріву і викиду радіації. З 20-кілометрової зони поблизу постраждалої АЕС було евакуйовано більше 185 тис. осіб.

Частина реакторів АЕС була зупинена, протягом деякого часу в них продовжувала циркулювати вода для охолодження. Однак цунамі пошкодило дизельний генератор, завдяки якому подавався охолоджувач.

У ніч на 16 березня на узбережжі густонаселеної японської провінції Канто стався ще один землетрус магнітудою 6,0. За даними Геологічної служби США, епіцентр знаходився за 96 км від Токіо в містечку Тесі (населення близько 70 тис. осіб). Після цього стало відомо про нову пожежу на АЕС у Фукусіма, загоряння сталося на четвертому енергоблоці.

За попередніми даними, пожежа пошкодила ту ж частина будови, що і минула пожежа, де знаходиться обладнання для подачі води в реактор. Персонал АЕС виводився з території станції з міркувань радіаційної безпеки, але пізніше повернувся на робочі місця. Уряд Японії закрив повітряний простір в радіусі 30 км над аварійною АЕС.

Зараз ви читаєте новину «Кількість жертв землетрусу в Японії зросла до 5,4 тисячі осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі