понеділок, 30 жовтня 2017 07:25

Помер творець образу Дарта Вейдера

Помер творець образу Дарта Вейдера
Помер художник Джон Молло, який створив костюм Дарта Вейдера Фото - google

Художник по костюмах Джон Молло помер через наслідки судинної деменції. Творець костюмів Дарта Вейдера і інших головних героїв кіносаги "Зоряні воїни" помер 25 жовтня. Йому було 86 років.

З Джорджем Лукасом, режисером кіноепопеї, Молло працював з 1975 року. Згодом за 3 місяці він створив образи Дарта Вейдера, Хана Соло, Обі-Вана Кенобі, Леї Органи і штурмовиків.

"Для Дарта Вейдера мені довелося йти в три відділи: в церковний відділ - за рясою, до відділу сучасного одягу - за мотоциклетним костюмом і в військовий отдел- за німецьким шоломом і протигазом. Ми зліпили все це разом, і вийшов Дарт Вейдер", - згадував художник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер актор серіалу "Гра престолів"

Молло двічі ставав лауреатом премії "Оскар": першу статуетку він отримав за "Зоряні війни. Епізод IV: Нова надія", а другий раз він розділив нагороду з індійською художницею Бхану Атай за дизайн костюмів до фільму Річарда Аттенборо "Ганді".

Один із засновників рок-групи Marilyn Manson Скотт Путескі, відомий під псевдонімом Дейзі Берковіц, помер у віці 49 років.

Зараз ви читаєте новину «Помер творець образу Дарта Вейдера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі