середа, 17 березня 2021 08:46

Був із Чорноволом у момент його загибелі - прощаються із Дмитром Понамарчуком

Був із Чорноволом у момент його загибелі - прощаються із Дмитром Понамарчуком
Дмитро Понамарчук був пресекретарем голови Народного Руха України В'ячеслава Чорновола. Журналіст хворів 6 років. Помер 12 березня. Фото: Facebook

Сьогодні у Києві прощаються із журналістом Дмитром Понамарчуком. Він 8 років був прессекретарем голови Народного Руху України В'ячеслава Чорновола. Був разом із ним 25 березня 1999-го. Тоді їхня автівка зіткнулася із КамАЗом поблизу Борисполя на Київщині. Чорновіл загинув, Понамарчук 4 тижні провів у лікарні.

Дмитро Понамарчук хворів 6 років. Помер 12 березня.

"Батько мав проблеми із серцем. Переніс кілька інфарктів, а потім - інсульт. Мав стент у серці. Останнім часом почувався зле. Говорити йому було важко. Але перед смертю зміг сказати, що любить мене", - розповів Gazeta.ua син Понамарчука В'ячеслав.

Чоловік був родом з Донецька. Закінчив факультет журналістики Київського університету ім. Тараса Шевченка та курси Всесоюзного інституту підвищення кваліфікації працівників телебачення і радіомовлення. Працював кореспондентом, телемеханіком у Республіканському телецентрі та ведучим у державній телерадіокомпанії України.

Був співзасновником першої в країні недержавної радіо­станції "Радіо РОКС Україна" й одним з ініціаторів створення агенції УНІАН.

"Батько любив свободу. Це проявлялося навіть у вихованні дітей. Він ніколи нічого мені не забороняв. Давав свободу у діях, не заважав розвиватися. Дуже любив мандрувати. Казав, що подорожі - це найважливіше в житті. З кожної поїздки привозив якийсь сувенір. Зібрав колекцію тарілок з різних країн світу", - розповів В'ячеслав Понамарчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер перший голова МЗС незалежної України

Дмитро Митрофановича поховають на Південному кладовищі в Києві біля матері.

25 березня 1999 року лідер партії Народний Рух України 61-річний В'ячеслав Чорновіл загинув в автокатастрофі. Трагедія сталася на 5-му кілометрі автотраси Бориспіль-Золотоноша. Автомобіль Toyota на великій швидкості врізався в КамАЗ із причепом, навантажений пшеницею, що розвертався посеред шосе. Чорновіл і його водій Євген Павлов померли миттєво. Прес-секретаря Дмитра Понамарчука госпіталізували з важкими травмами до лікарні.

Зараз ви читаєте новину «Був із Чорноволом у момент його загибелі - прощаються із Дмитром Понамарчуком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі