четвер, 31 серпня 2023 09:50

26 років тому трагічно загинула принцеса сердець
20

Принцеса Діана
Фото: marieclaire
Принцеса Діана на обкладинці Vogue
До знайомства з Чарльзом Діана доглядала за чужими дітьми
Діана і Чарльз
Принцеса Діана в юності

Принцеса Вельська, леді Діана або, як її називали - леді Ді, померла 31 серпня 1997 року в Парижі. Жінка розбилася в автокатастрофі разом із сином єгипетського мільярдера Доді аль-Файєдом і водієм Анрі Полем. Аль-Файєд і Поль загинули миттєво. Діана померла за дві години в лікарні Сальпетрієр.

Автор: marieclaire
  Одне із перших фото з місця аварії, в результаті якої загинула принцеса Діана
Одне із перших фото з місця аварії, в результаті якої загинула принцеса Діана

Колишній співробітник аварійно-рятувальної служби Шав'єр Гурмелон був одним із перших, хто прибув на місце аварії у тунелі під мостом Альма в Парижі. Він розповів про останні слова, які промовила принцеса Діана, пише from-ua

"Одними з останніх її слів були: "Боже мій, що сталося?".

Правду, хто перед ним був, рятувальник дізнався трохи пізніше.

"Я бачив, що у неї був незначний забій на правому плечі, але в іншому, крім цього, не було нічого суттєвого. Я тримав її руку і казав їй, аби вона зберігала спокій і не рухалася", – згадує Гурмелон.

Діані дали кисень, дістали з понівеченої машини, але після цього вона перестала дихати. До життя її повернув масаж серця, який зробив Гурмелон. Однак внутрішні травми виявилися для принцеси смертельними.

Автор: marieclaire
  Газетні вирізки про смерть Діани
Газетні вирізки про смерть Діани

Є низка версій про причини смертельної аварії: алкогольне сп'яніння водія, необхідність їхати на швидкості від переслідувань папараці, а також теорії змови. Вижив лише охоронець Тревор Ріс-Джонс, але він не пам'ятає подій.

Парижани з року в рік несуть квіти, свічки і записки до встановленого неподалік від моста пам'ятника "Вогонь волі", який вважають неофіційним меморіалом, передає fdlx.com

Автор: Kensington Palace Photos
  31 серпня вшановують пам'ять принцеси Діани
31 серпня вшановують пам'ять принцеси Діани

Біля воріт Кенсінґтонського палацу британці також залишають квіти і плакати в пам'ять про ту, кого називали принцесою сердець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Некоролівська зачіска принцеси Діани підкорила мільйони

2002 року Діана зайняла третє місце в списку найвидатніших британців усіх часів, залишивши позаду Шекспіра, Дарвіна і Ньютона.

Автор: marieclaire
  Принцеса Діана на обкладинці Vogue
Принцеса Діана на обкладинці Vogue

За 20 років після трагічної смерті принцеси завдяки документальному фільму "Діана: Історія її словами" (Diana: In Her Own Words) громадськості відкрилися деякі подробиці з життя принцеси сердець. Багато з них шокують, повідомляє bilshe.com

Зради

За визнанням Діани, одного разу її чоловік, принц Чарльз, заявив: "Я відмовляюся бути єдиним принцом Вельським, у якого ніколи не було коханки". Так він виправдався перед дружиною за зв'язок із Каміллою Паркер-Боулз.

Автор: marieclaire
  Діана розповіла про зради королівської родини
Діана розповіла про зради королівської родини

Секс

Діана і Чарльз займалися сексом раз на 3 тижні, а останні 6-7 років шлюбу вони взагалі не спали разом: "Вогонь між нами остаточно згас".

Кохання

Діана була закохана в свого охоронця Баррі Маннакі. Між ними так нічого і не сталося: він був одружений.

Мрії

Але мріяти леді Ді ніхто не забороняв: іноді вона уявляла, як тікає з Баррі з палацу.

Автор: marieclaire
  Діана мріяла втекти з королівського палацу
Діана мріяла втекти з королівського палацу

Зради королівської сім'ї

Діана стверджувала: принц Філіп, батько Чарльза, одного разу заявив: якщо стосунки його сина з Діаною не заладяться, він може дозволити собі відносини з Каміллою на стороні.

Зараз ви читаєте новину «26 років тому трагічно загинула принцеса сердець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі