четвер, 01 жовтня 2020 13:31

Українську мову збираються популяризувати в світі

Українську мову збираються популяризувати в світі
Демська закликала використовувати українську мову, як м'яку силу. Фото: ukrinform.ua

Україна повинна використовувати мову як м'яку силу. Про це голова Національної комісії зі стандартів державної мови Орися Демська скзала на конференції "Перспективи викладання та вивчення української мови як іноземної".

"Щоби відбутися в модерному часі нового післяковідного світу, щоби на рівних розмовляти з цим світом, нам критично важливо бути державою, яка практикує мову як м'яку силу. Я зробила б крок далі й говорила би про мову як інструмент розумної сили", - зазначила вона, передає Укрінформ.

Настав час зробити вивчення української як іноземної у світі принципом зовнішньої культурної політики України. Демська повідомила, що є одним із пріоритетних завдань Національної комісії зі стандартів державної мови є стандартування української як іноземної.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні з'явилася комісія зі стандартів української мови

"Це завдання ми виконуємо комплексно. По-перше, працюємо над змістом вивчення, викладання, оцінювання української як іноземної і вже затвердили Класифікацію рівнів володіння української мови як іноземної. А, по-друге, ставимо собі амбітну мету - вступ до Асоціації укладачів мовних тестів. Це відкриє шлях до визнання українських мовних сертифікатів у Європейському Союзі та в усьому світі", - зазначила голова Нацкомісії.

У Національній комісії зі стандартів державної мови розробляють іспити для громадян України й іноземців. Їх мають запустити наступного року.

Зараз ви читаєте новину «Українську мову збираються популяризувати в світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі