четвер, 26 вересня 2013 11:00

Українська мова може зникнути з етикеток

Автор: spam-do-boga.livejournal.com
 
Вибір мови оформлення продуктів в Кабміні пропонують залишити на розсуд операторів ринку. Про це йдеться в проекті закону "Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів", поданому Кабінетом міністрів на розгляд ВР 19 вересня.

Документ пропонує кілька змін до чинного законодавства. Зокрема, із Закону України "Про безпечність та якість харчових продуктів" пропонується вилучити статті та окремі положення. Планують скасувати обов'язкове етикетування продуктів українською мовою з зазначенням назви продукту, даних виробника та виробничих потужностей, складу, калорійності, умов зберігання, застережень щодо споживання продукту певними групами населення (дітьми, вагітними і так далі ) й інших обов'язкових складових оформлення упаковки.

Зараз, відповідно до закону Колесніченка - Ківалова, маркування товарів, інструкції про їх використання та інша інформація повинна бути надана державною і (на розсуд виробника) регіональною мовою або мовою меншин. Новий закон вибір мови інформації про продукт пропонується залишити на розсуд операторів ринку: можна вибирати будь-яку.

Зараз ви читаєте новину «Українська мова може зникнути з етикеток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

103

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі