вівторок, 24 жовтня 2017 05:31

"Увечері наївся і напився. Треба терміново спалити калорії"

Автор: фото надане Інною Романенко
  Киянка Інна Романенко допомагає клієнтам схуднути. Складає індивідуальне меню та тренування. За повний курс бере 1350 гривень на місяць
Киянка Інна Романенко допомагає клієнтам схуднути. Складає індивідуальне меню та тренування. За повний курс бере 1350 гривень на місяць

Клієнти замовляють тренера одночасно для бабусі, онуки та дочки

"Если хотите избавиться от лишнего веса и похудеть, вам ко мне", — такі оголошення розмістила в соцмережах 27-річна Інна Рома­ненко з Києва.

— Після університету не могла знайти роботу за спеціальністю. За освітою я маркетолог. Під будинком був зал для фітнесу. Там постійно шукали тренерів. Спершу походила на групові заняття. Придивилася, як ведуть тренування, що говорять клієнтам. Зрозуміла — треба вчитися. Записалась на курси, заплатила за них шість тисяч гривень. Там вчили, як вирішувати конфлікти, говорити з клієнтами, вести тренування, — говорить Інна. — Зараз проводжу щодня по три групові заняття. Додатково підробляю — розробляю індивідуальне харчування та тренування для клієнтів. Разове заняття із тренером у столиці коштує 200 гривень. До мене часто дзвонять бізнес-леді. У зал іти соромляться, тому проводжу для них тренування прямо на роботі. Є клієнти, що одночасно замовляють тренера для бабусі, онуки та дочки. Такі полюбляють чиновники чи депутати. Їхній особистий водій забирає мене, завозить і відвозить назад.

З клієнтами, для яких складаю індивідуальне меню та тренування, спілкуюся щодня через соцмережі. Запитую, що їли, як відпочивали. Прошу перерахувати продукти, які є у холодильнику. Аналізую, раджу ­зайві віддати комусь. Багатьом людям, які хочуть схуднути, не вистачає такої підтримки. Розповідаю, що необов'язково тратити гроші на дорогі спортзали. Достатньо навчитися вести здоровий спосіб життя. Жінки уявлення не мають, що приготувати, аби і чоловіка нагодувати, і самій поїсти. Повний курс на місяць із рецептами та вправами коштує 1350 гривень. Якщо лише рецепти — 650. Щодня через соцмережі отримую від 3 до 5 замовлень. Серед клієнтів багато чоловіків. Буває просять допомоги серед ночі. Кажуть, увечері наївся і напився. Треба терміново спалити калорії. Проводжу тренування по скайпу. Присідаємо, віджимаємося. Часом пишуть, що наготували смачної вечері. Сидять і плачуть над салатами з майонезом. Прошу не їсти. Готуємо щось разом. За разові консультації беру 100–300 гривень.

Робота тренера не проста. Треба вчитись увесь час. Вже опанувала п'ять різних видів фітнесу. Цього року йду вчитися на джампінг — вправи на основі стрибків. Зараз це модно. Треба постійно підтримувати фігуру. Якщо поправляюсь хоча б на півкілограма, важко вести тренування. Найбільше клієнтів у листопаді. Всі хочуть схуднути до Нового року. Інколи сплю по чотири години. Торік побила свій рекорд. Одночасно вела 54 клієнти, які худнули. Весь час була на телефоні. Після свят на чотири дні вимкнула мобілку, щоб відпочити. Друга хвиля схуднення починається після 14 січня. Жінки готуються до 8 березня.

За місяць заробляю 25–30 тисяч гривень. Найбільше отримала торік у грудні — 39 тисяч. Поїхала на тиждень у Францію. Щороку послуги фітнес-центрів дорожчають. Рік тому тренування з особистим тренером коштувало 150 гривень, тепер — 200. Активно вчу англійську та німецьку мови. Для тренера найбільша мрія — влаштуватися на круїзний лайнер. Доки корабель пливе, ­займаєшся з пасажирами фітнесом, танцями. Моя знайома так працює вже рік. Щомісяця отримує 3 тисячі доларів. Клієнти ще й чайові дають, якщо вдається схуднути під час подорожі.

Зараз ви читаєте новину «"Увечері наївся і напився. Треба терміново спалити калорії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua