вівторок, 13 лютого 2018 00:20

Найпопулярніші гаманці з телячої шкіри

Автор: Наталія ПЕЧИБОРЩ
  Черкащанин Олександр Цар показує шкуру крокодила, з якої виготовляє гаманці. ­Залежно від розміру коштує 26–29 тисяч гривень
Черкащанин Олександр Цар показує шкуру крокодила, з якої виготовляє гаманці. ­Залежно від розміру коштує 26–29 тисяч гривень

— У товариша був день народження. Грошей не мав. Вирішив зробити подарунок сам. Узяв свій старий гаманець, розібрав його і пошив заново. Потім знайома дізналася про це, замовила собі. "Сарафанне радіо" стало найкращою рекламою для мого бізнесу, — розповідає 28-річний Олександр Цар. Відкрив майстерню шкіряних виробів у Черкасах. Виготовляє гаманці, сумки, браслети.

— Це було шість років тому. Власну майстерню відкрив через півтора року, — продовжує Олександр. — За освітою я художник-конструктор. Із дитинства мав тягу до малювання. Виготовляти шкіряні вироби ніде не вчився. Прочитав дві статті та книжку про це ремесло. Домовився з директором планетарію, він дозволив орендувати невеликий підвал під майстерню.

Коли замовлень стало більше, почав набирати працівників. Переїхав у нове приміщення. Потім розчарувався в цьому бізнесі — закрив майстерню. Згодом знову повернувся до справи. Орендував студію на 50 "квадратів". Ще кілька разів думав закриватися. Досі розплачуюся з кредитами.

У вартість виробу входить ціна матеріалу та роботи майстра погодинно. Година коштує 10 доларів. Найчастіше замовляють чоловічі портмоне за власним малюнком. Все підганяємо під побажання замовника. Стандартний шкіряний гаманець у магазинах у середньому коштує 450 гривень. Це машинний шов і тоненька дешева шкіра, яка швидко протреться. У мене подібний гаманець матиме ціну 600 гривень. Роблю ручний шов, беру дорожчу шкіру. Вона витриваліша, виріб довше не втрачає вигляду. Даю гарантію чотири-п'ять років.

За місяць заробляю до тисячі доларів. Найгірші для роботи — січень, квітень і серпень. Найкращі — листопад, грудень, травень. Тоді купують більш як 100 виробів за місяць. У погані місяці — не більше десятка.

Найпопулярніші гаманці з телячої шкіри. З ексклюзивних матеріалів використовую варана, пітона, індійську кобру, крокодила. Якщо клієнт хоче такий гаманець, купую шкіру спеціально під одне замовлення. Наприклад, шматок крокодилячої розміром 30 на 80 сантиметрів коштує 800–900 євро. Якщо клієнту не підходить, пропоную різні варіанти — дешевші або дорожчі. Ремінець для годинника можу зробити з п'яти різних видів шкіри.

Зараз ви читаєте новину «Найпопулярніші гаманці з телячої шкіри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі