вівторок, 17 квітня 2018 06:55

Повних вихідних на кораблі немає

Автор: фото з особистого архіву Єлизавети Хасвел
  Єлизавета Хасвел сім місяців працювала офіціанткою на американському кораблі ”Селебріті Екліпс”
Єлизавета Хасвел сім місяців працювала офіціанткою на американському кораблі ”Селебріті Екліпс”

— Сім місяців працювала на круїзному лайнері, — розповідає 25-річна Єлизавета Хасвел. Вона родом із Луганської області. Закінчила Харківський університет за спеціальністю "бізнес-управління".

— Контракт отримала через фірму в Одесі, що наймає персонал для круїзних лайнерів. На судно потрапила за півроку. Воно чекало в Саутгемптоні, на півдні Великої Британії. Підписала контракт з американською компанією "Селебріті". Спочатку були двотижневі круїзи західним узбережжям Європи і Канарськими островами. На початку грудня перетинали Атлантичний океан із дводенною зупинкою на Бермудах. Потім — Бостон і Нью-Йорк. Це той самий маршрут, яким плив "Титанік". Далі почалися круїзи по Карибських островах і Мексиці.

Я працювала на барі й офіціанткою. На лайнері познайомилася з майбутнім чоловіком Ґремом. Він — музикант із Британії. Це була саме та любов із першого погляду, про яку знімають фільми й пишуть у книжках. Одружилися в липні торік у Львові. За місяць заробляла 1200–1500 доларів. Європейці дають чайових менше за американців. У США це є частиною культури. Вихідним днем на кораблі вважається той, коли робота починається о 14:00. Повних не існує. Робочий день триває 8–10 годин. Буває і довше, але тоді оплачується більше. Упродовж дня маєш дві перерви. На судні працюють люди з 60 країн світу. Жили по двоє в каюті. Є пральня, хімчистка, міні-­лікарня. В усіх працівників оформлені медстраховки, які покривають майже всі витрати.

Корабель "Селебріті Екліпс" — один із найбільших у цієї компанії. Приймає 3000 гостей. Обслуговують його 1200 членів екіпажу, включно з офіцерами й капітаном. Має 16 палуб. Працівникам у вільний час можна відвідувати ресторани, театри, бари й багато інших гостьових зон. Туристи на територію для персоналу не заходять.

Зараз ви читаєте новину «Повних вихідних на кораблі немає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі