вівторок, 24 липня 2007 18:58

Жодного крадія каналізаційного люка не затримали

Від початку року у Львові поцупили кришки з 264 каналізаційних колодязів.

— Крадені чавунні отвори та кришки здають у пункти прийому металобрухту. Кілограм чавуну приймають по 50–60 копійок. Люк вагою 70 кілограмів коштує до 35 гривень, — розповідає перший заступник директора "Львівводоканалу" Богдан Павлишин, 47 років.

Встановлення нових люків обійшлося в 60 тис. грн.

— Кримінальних справ відкрито сотні, — каже Богдан Павлишин. — Але за останні шість років правоохоронці жодного разу не повідомляли, що затримали крадія.

На балансі "Львівводоканалу" 25 тис. комплектів кришок. У "Львівтеплоенерго" їх 3,5 тис. Із початку року вкрали 178 люків. Начальник району магістральних тепломереж "Львівтеплоенерго" Василь Вусик, 49 років, каже, що працівники щодня перевіряють, чи на місці кришки.

— Температура в теплових колодязях сягає 60 градусів, — пояснює Василь Вусик. — Люки, буває, крадуть поблизу дитячих майданчиків, садочків, а це дуже небезпечно.

Львівські комунальники вигадали систему кріплення люків — за допомогою металевих тросів. Однак тепер їх просто розбивають і несуть на брухт. Биті люки повторному монтажу не підлягають.

Зараз ви читаєте новину «Жодного крадія каналізаційного люка не затримали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі