четвер, 31 березня 2011 18:22

Землю скуповують удесятеро дешевше

— Ми восьмий місяць ведемо переговори з обласною радою. Вона хоче викупити наші землі по 6,25 гривень за квадратний метр. Це виходить десь по 600 гривень за сотку, — каже 52-річна Ольга Петрів із села Зубра піді Львовом.

Біля стадіону до Євро-2012 будуватимуть дворівневу транспортну розв'язку. Для цього потрібно 57 земельних ділянок. Частина землі — паї жителів села Зубра, решта — ділянки садово-городніх товариств "Мрія" та "Теплоцентраль".

— Така ціна — це просто грабіж. А нас ще й залякувати почали. Мене на днях перепинили дві легкові машини. В одній були зубрянський сільський голова Гій Степан і землевпорядник Кушлий Олексій. Голова показав на мене. Із другої машини вийшли шість мужиків здорових і начали мене заставляти підписувати заяву. Добре, шо я ше з жінкою одною була. Ми відійшли, — каже Ольга Василівна.

Жителі Зубри відмовляються продавати землю. Кажуть, ринкова ціна вдесятеро вища. Вимагають, щоб їм надали рівноцінні ділянки в іншому місці.

— Кабмін своєю постановою виділив кошти для викупу землі в жителів села Зубра для потреб Євро-2012 саме за такою ціною — 6 гривень 25 копійок, — каже губернатор Львівщини Михайло Цимбалюк, 46 років.

— Для тих, хто не хоче продавати землю під транспортну розв'язку, будуть закладені кошти на купівлю рівноцінних ділянок для обміну, — каже заступник голови Львівської обласної ради Петро Колодій, 48 років.

Зараз ви читаєте новину «Землю скуповують удесятеро дешевше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі