четвер, 15 січня 2009 19:21

Затримана з"їла половину речових доказів

Торік на Івано-Франківщині управління Служби безпеки України порушило кримінальні справи проти шести хабарників. Троє з них — працівники міліції. Найбільша сума хабара — 6 тис. грн. Працівники міліції затримали 36 хабарників. Загальна сума взяток – 700 тис. грн. Це майже вдвічі більше ніж 2007-го.

У січні минулого року за взятку 50 тис. євро заарештували голову села Черніїв Тисменицького району. Він узяв гроші за продаж гектару землі. Голову позбавили волі на вісім років.

Найчастіше на Івано-Франківщині хабарі вимагають сільські голови, працівники контролюючих органів, ветеринарної медицини, освіти та охорони здоров"я.

2008-го на Рівненщині затримали 28 хабарників. Найбільшу суму — 105 тис. грн — заплатили голові садового товариства "Західний" села Новоукраїнка Рівненського району. Жінка допомагала зацікавленим особам отримати земельні ділянки.

Найкурйозніший випадок хабарництва в області стався у вересні 2007-го. Тоді суддя Березнівського районного суду з"їла частину речових доказів. Жінка отримала як хабар талони на 200 л пального "А-95". За це вона обіцяла звільнити підсудного від покарання з випробувальним терміном. Під час обшуку суддя зжувала половину хабара на очах у працівників СБУ.

Наприкінці листопада 2008 року затримали з хабаром голову села Березники Свалявського району Закарпаття Володимира Ковбня. За виділення 3 га землі в туристичній зоні села війт просив 1,5 млн грн.  Чоловікові загрожує від 8 до 12 років в"язниці з конфіскацією майна.

Торік працівники обласного управління СБУ викрили на Закарпатті 89 хабарників.

Зараз ви читаєте новину «Затримана з"їла половину речових доказів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі