понеділок, 06 серпня 2012 06:30

За річне теля дають тисячу гривень

— Ще в червні депутат сільської ради радив збирати документи на дотацію на теля. Але не пояснив, що потім робити. Боюся, що візьму гроші, вирощу бичка, а потім скажуть здати його на якусь державну бійню за безцінь. Чи можу я взяти дотацію і потім продавати худобину куди захочу?

Запитує Галина Дика, 36 років, зі Старосамбірщини

Відповідає Ярослав Курій, 56 років, начальник управління агропромислового розвитку Старосамбірської райдержадміністрації.

— У постанові Кабміну не вказано, що має селянин робити з телям. Можете його ростити скільки хочете, продавати де завгодно. По якій ціні — вирішувати вам. Даючи дотації, держава просто хоче збільшити поголів'я худоби. Що довше годуватимете теля, тим більше отримаєте. На худобину від 3 до 5 місяців нараховують 250 гривень, 500 гривень дають за молодняк до 8 місяців, 750 гривень — якщо теляті виповнилося 11 місяців. За річне платять тисячу. Якщо ви взяли дотацію і протримали теля ще три місяці, отримаєте надбавку 250 гривень за цей квартал.

Щоб отримати дотацію, треба піти в місцеву раду з паспортом, ідентифікаційним номером і записати теля у погосподарській книзі, звернутися до ветеринара. Тоді Агентство з ідентифікації та реєстрації тварин проведе ідентифікацію і зареєструє худобину. Ще треба відкрити рахунок у банку. За надбавкою повторно звертайтеся у місцеву раду.

Зараз ви читаєте новину «За річне теля дають тисячу гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі