пʼятниця, 27 червня 2008 07:13

За ділянку біля Дністра вимагали 600 тисяч

Чернівецькі правоохоронці затримали трьох осіб, які намагалися отримати 600 тис. грн. Сільський голова села Бернове Кельменецького району Олександр Фтемов, 51 рік, вимагав гроші від  підприємця. Жінка хотіла купити земельну ділянку 1,25 га неподалік Дністра. Почувши про хабар, звернулася по допомогу до міліціонерів.  

Вилучені в підозрюваних гроші були у двох пакетах: пачки 100-доларових купюр, перев"язані резинкою, та зім"яті 500-гривневі банкноти.

— Уперше за час існування буковинської міліції затримали хабарників із рекордною сумою 120 тисячами доларів і 15 тисячами гривень, — каже Георгій Проскурняк, 51 рік, начальник управління МВС у Чернівецькій області. — Насправді вимагали 144 000 доларів, та після тривалих торгів сторони зійшлися на меншій сумі.

Факт передачі хабара зафіксовано, підозрюваних затримали у приміщенні гральних автоматів під час святкування успішної афери. Крім голови, був депутат сільради та посередник.

Колись Олександр Фтемов працював на державному підприємстві АІРТ — агентстві з ідентифікації та реєстрації тварин. Його можуть позбавити волі на строк від 8 до 12 років.

Зараз ви читаєте новину «За ділянку біля Дністра вимагали 600 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі