середа, 15 жовтня 2008 07:08

Видали комікси про вбивство Бандери

Автор: фото: Жанна ПОПОВИЧ
  Внутрішній розворот брошури коміксів ”Вбивства з наказу КГБ”
Внутрішній розворот брошури коміксів ”Вбивства з наказу КГБ”

Голова Тернопільської спілки української молоді Святослав Липовецький, 29 років, видав комікси "Вбивства з наказу КГБ". Картинки ілюструють загибель провідника Організації українських націоналістів Степана Бандери та редактора газети "Український самостійник" Лева Ребета.

1978 року вперше комікси "Вбивства з наказу КГБ" надрукував журнал української діаспори в Бельгії "Крилаті". Їх автори — бельгійці: художник підписався псевдонімом "Нептун", текст написав редактор "Крилаті" Омелян Коваль.

Липовецький упорядкував комікси в брошуру на 34 чорно-білих сторінках. Профінансував видання журналіст із Англії Володимир Музичка. За півроку книжку двічі видавали накладом по 2 тис. примірників.

— За кордоном усі знають правду про жорстоке вбивство в Мюнхені, скоєне агентом КДБ Богданом Сташинським. І що після того дружина вбивці народила мертву дитину, а Сташинський, хоч і отримав орден Червоного прапора, злякався за своє життя та втік у Західну Німеччину. Там здався й був засуджений до восьми років тюрми, — розповідає Святослав. — У додатку до брошури розміщено виступ старшої доньки провідника ОУН Наталки Бандери в німецькому суді над убивцею Богданом Сташинським та невідомі фотографії Степана Бандери.

Упорядник брошури хоче перекласти текст російською мовою й розповсюдити його з-поміж молоді Донецька та Дніпропетровська.

Святослав Липовецький продовжить видавати книжки з історії України в малюнках. Наступними будуть комікси про Тараса Бульбу за однойменною повістю Миколи Гоголя.

Зараз ви читаєте новину «Видали комікси про вбивство Бандери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі