четвер, 04 грудня 2008 19:40

Від нежитю допомагає сік каланхое й алое

24-річна Катерина Похилюк із міста Стрий закапує в ніс 6-місячній доньці Анастасії сік каланхое. Він розріджує слиз, дитина починає чхати, прочищаються носові ходи.

— Це ще бабусин метод, нас мама так у дитинстві лікувала, тепер і мене навчила, — каже Похилюк. — Треба листочок 3–4-річної рослини. Знімаю шкірку, мну в пальцях, щоб виділився сік, він зеленкуватого кольору, має терпкий смак. Розводжу його теплою перевареною водою, беру одну частину соку і дві частини води. Закапую піпеткою по одній-дві краплі три-п"ять разів на добу. Настя попчихає, і за два дні нежить проходить.

У родині Похилюків не купують спреї та краплі від нежитю. Кажуть, препарати тільки висушують слизову, а хвороба затягується на тиждень.

— Наша аптека на підвіконні, — додає матір Катерини Олена, 46 років. — Я нежить за два дні виліковую соком алое. На три-чотири дні кладу кілька гілочок рослини в холодильник — м"якуш тоді легше витиснути. Я витискаю його через марлю, виходить як гель. Змішую із перевареною водою у співвідношенні один до одного. Закапую в ніс кожні дві години. За два-три дні нежить минає.

Зараз ви читаєте новину «Від нежитю допомагає сік каланхое й алое». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі