четвер, 04 жовтня 2007 07:09

В Івано-Франківську складають пральки "Ардо"

Минулої неділі в Івано-Франківську відкрили перший в Україні завод "Ардо" італійського концерну "Антоніо Мерлоні Спа".

Нове підприємство постало на місці колишнього заводу "Івіта". В "Ардо" інвестували 50 млн євро.

— Для країн Центральної та Східної Європи орієнтація Івано-Франківська на виробництво побутової техніки зумовлена стратегічним розташуванням міста неподалік Польщі, Румунії, Словаччини та Угорщини та полегшеним митним режимом між Україною та Росією, — каже президент концерну "Ардо" 81-річний Антоніо Мерлоні. На відкриття заводу власник прибув із донькою —віце-президентом компанії Джованною, 31 рік.

Замість Віктора Ющенка на Прикарпаття приїхав перший заступник голови Секретаріату президента Олександр Шлапак. Із Мерлоні чиновник посадив калину і клен перед входом на підприємство.

Перші машини "Ардо" зі фронтальним завантаженням зійдуть з івано-франківського конвеєра в середині жовтня. До кінця року на заводі планують подвоїти кількість робочих місць — до 94 — із середньою зарплатою 3 тис. грн на місяць.

Івано-франківський завод "Ардо" — перший у Центральній, та Східній Європі. Підприємства концерну "Антоніо Мерлоні Спа" працюють в Італії, Німеччині, Великій Британії, Швеції та Фінляндії. Другу чергу заводу на Прикарпатті планують спорудити в найближчі десять років. На це передбачено 186 млн євро інвестицій.

Зараз ви читаєте новину «В Івано-Франківську складають пральки "Ардо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі