четвер, 29 січня 2009 19:31

У будинку падають балкони

У п"ятиповерхівці на просп. Незалежності, 42 у Чернівцях із третього поверху впав балкон. Обійшлося без постраждалих.

— Наш будинок — дуже старий, усе прогнило, — каже Сергій Свірщевський, 52 роки. — Його треба капітально ремонтувати. Ми не просимо зробити щось грандіозне, та хоча б балкони. Я ходив у ЖЕК, а там кажуть, що винні самі люди, бо не засклили балкони. Мовляв, дощі та волога їх зруйнували.

Цегляна будівля зведена 1961 року. Жителі кажуть, її фасад і дах ніколи не ремонтували.

Сім років тому тут обвалився перший балкон. Тоді разом із бетонною конструкцією впала жінка, і постраждала випадкова перехожа. Його відремонтували за власний кошт самі ж господарі. 2006-го впав інший балкон. Травмованих не було.

— На капітальний ремонт будинку необхідно понад мільйон гривень, — каже начальник управління житлогосподарства Першотравневого району Віталій Ротар. — У міському бюджеті таких коштів немає. А ремонт балконів — це взагалі проблема. 10 відсотків усіх балконів у місті, а це майже 2,5 тисячі, потребують негайної реконструкції. За попередніми підрахунками, на це потрібно 8 мільйонів гривень. І ще майже 4,5 мільйона для їх обстеження та випробування.

Зараз ви читаєте новину «У будинку падають балкони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі