четвер, 10 травня 2007 07:04

Упівці не святкували Дня Перемоги

Львівське крайове братство вояків ОУН-УПА відмовилося від проведення заходів 9 травня. Повстанці не вважають День Перемоги святом.

— У Другій світовій війні більшовики воювали не за український Тризуб і синьо-жовтий прапор, а за "Родіну і Сталіна", — розповідає голова братства Олесь Гуменюк, 82 роки. — А після війни цілі дивізії спрямовували на знищення повстанців. То як ми нині можемо бути разом із ними? Зрештою, справжніх фронтовиків, які брали участь у бойових діях, залишилося дуже мало. Нині виходять святкувати енкаведисти, які отримали найкращі квартири у Львові й мають великі пенсії.

У середу вранці ветерани Другої світової війни поклали квіти біля Солдатського меморіалу на вулиці Стрийській та пішою ходою попрямували до Пагорба Слави на Пасічній. Там саме проводили мітинг члени КПУ, СПУ та Партії регіонів.

Грошову допомогу до Дня Перемоги із держбюджету у Львові отримали 32 618 ветеранів та учасників бойових дій. У середньому — по 100 грн. Вшанувати вояків ОУН-УПА обласна влада обіцяє у День героїв 20 травня.

Зараз ви читаєте новину «Упівці не святкували Дня Перемоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі