середа, 06 лютого 2008 07:05

У Рівному подорожчали опалення та гаряча вода

Із початку лютого тарифи на теплопостачання в Рівному зросли на 20 відсотків.

Ціни підвищили через борги комунальних теплопостачальних підприємств "Теплотранссервіс" та "Комуненергія". Вони заборгували газовикам понад 6 млн грн.

— Рішення вимушене, але тарифи обґрунтовані, — запевняє секретар міськради Юрій Торгун, 45 років. — Якщо платити за старими тарифами, до квітня борг зросте до восьми мільйонів.

Відтепер для власників лічильників підігрів кубометра води коштує 9,06 грн замість 7,58. Хто не має лічильника, платитиме за гарячу воду 28,99 грн на місяць.

— Опалення теж подорожчало, — скаржиться 32-річна рівнянка Людмила Стриж із вул. Макарова. — Я в декреті, розлучена. Маю однокімнатну квартиру площею 37 "квадратів". Тепер платитиму на 30 гривень більше — 184.

Вартість гігакалорії тепла зросла з 177 грн до 211,57.

— Підприємства готові надати газ, але нам потрібні "живі" гроші, — пояснює начальник житлово-комунального господарства міста Юрій Собчук, 49 років. — Тарифи зросли, бо піднялися в ціні газ та електроенергія. Ще й мінімальна зарплатня стала більшою. За комунальні послуги розрахувалось лише 57 відсотків рівнян.

Зараз ви читаєте новину «У Рівному подорожчали опалення та гаряча вода». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі