середа, 15 серпня 2007 07:00

У пологовий будинок підкинули дівчинку

Автор: фото: ТРК ”НТК” Коломиї
  Старша медсестра дитячого відділення Галина Голоднюк тримає на руках підкинуте немовля
Старша медсестра дитячого відділення Галина Голоднюк тримає на руках підкинуте немовля

57-річна Дарія Яремко, головна медсестра родоб"єднання пологового будинку в Коломиї Івано-Франківської області, 7 серпня о 16.00 почула дитячий плач. Коли вийшла у вестибюль, на столі біля каплички побачила дитину.

Закутане в одіяльце немовля було одягнене в сорочку, повзунки та капелюшок. У целофановому пакеті з дитячою сумішшю "Нан" та одягом було ще 60 грн та записка.

— Скоріш за все, її написала мати дівчинки. Жінка просила, щоб її не шукали. Вказала дату народження — 5 серпня, — розповідає Галина Голоднюк, 57 років, старша медсестра дитячого відділення.

У записці було допущено кілька граматичних помилок. Але почерк охайний.

Дівчинка була здорова і чистенька. Важила 2,6 кг при 49 см зросту. Медсестри її оглянули й нагодували. Зараз немовлям займається опікунська рада Коломийської міської ради.

— Опікунська рада мусить дати дівчинці ім"я, прізвище, по батькові та вирішити її подальшу долю. До тих пір дитина перебуватиме у нашому пологовому будинку, — говорить головний лікар Коломийського пологового відділення Роман Островський.

Дівчинку медсестри назвали Марусею. Кажуть, тому що знайшли біля каплички Матері Божої. Дитя має великі сірі очі й русяве волосся. Не капризує.

— Дитину могли народити вдома або в іншому районі чи області. Зараз ми просто вдячні тій особі, яка залишила дитину, що вона нічого з нею поганого не зробила, а принесла до лікарні, — розповідає Іван Черепанський, 38 років, начальник кримінального відділу. — Я думаю, що дитину вдочирять. Особисто до мене зверталося вже двоє людей.

Три тижні дівчинка пробуде у пологовому будинку. Потім ще три місяці у Івано-Франківській обласній лікарні.

Іван Черепанський каже, що цього року у пологовому будинку матері двічі відмовлялися від дітей. Першого разу мати написала відмову, пославшись на багатодітність. У другому випадку жінка втекла через вікно. Проте ніхто не пам"ятає, щоб дитину підкидали.

Зараз ви читаєте новину «У пологовий будинок підкинули дівчинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі