четвер, 20 листопада 2008 19:33

У Незнанові виготовили прапор і герб села

"Восени цього року жителі села Незнанів Кам"янко-Бузького району низкою урочистих заходів відсвяткували 130-річний ювілей храму Преподобної Параскевії Української греко-католицької церкви. 1878-го її відбудували на місці згорілого храму. Фундаторами робіт були Франц Йосиф I, а будівничим — багаторічний парох села Іларіон Квасницький.

Урочистості з нагоди ювілею тривали чи не весь рік. Так у центрі села цього року збудували каплицю на честь отця-доктора Станіслава Сярока, замученого 1941 року большовиками. Помираючи, він просив односельчан не проклинати його катів, а лише молитися за їх душі.

За сприяння голови Кам"янко-Бузької районної ради Василя Ковтала виготовили прапор та герб Незнанова у вигляді дуба та двох бобрів по боках.  На свято Господнього Преображення, 19 серпня, урочисто посвятили ці символи села. А нещодавно, у листопаді, відслужили святкову літургію. Був присутній протоієрей Володимир Коткевич та ще 19 священиків з інших районів та областей.

Увінчав урочистості концерт тріо священиків "Новий час" у сільському будинку "Просвіти". Такого щирого емоційного піднесення жителі Незнанова ще не знали. У клубі не було жодного вільного місця. На початку виступу всі разом заспівали гімн Незнанова. Текст до нього на прохання місцевого пароха отця Бориса Гороховського написав львівський поет Т. Василько, а музику — композитор Євген Заставний. Жителька Незнанова Леся Демчина з нагоди 130-річчя церкви написала вірш "Богородице, Діво Маріє".

Парафіяни щиро дякують пароху Борисові Гороховському за неймовірні зусилля, докладені в організації урочистостей та невтомну роботу з розбудови церкви".

Парафіяни села Незнанів Кам"янко-Бузького району

Зараз ви читаєте новину «У Незнанові виготовили прапор і герб села». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі