четвер, 04 лютого 2010 18:08

У маршрутках побільшало крадіїв

52-річна львів"янка Олександра Швидко зранку 3 лютого навпроти супермаркету "Скриня" на вул. Городоцькій сіла у міську маршрутку N57. Їхала на роботу, працює у фірмі "Мокасин" на вул. Жовківській.

— Закриту сумочку з гаманцем повісила на плече, у руці були пакет та дві гривні на дорогу, — розповідає. — Маршрутка приїхала переповнена. Спереду біля водія стояв кремезний чоловік. Він якось підозріло озирався по боках. Коли пасажири виходили-заходили, проштовхнули мене до нього. Та я нічого особливого не запідозрила. Дивлюся, сумочка закрита, все нормально. Уже на роботі побачила, що нема гаманця. У ньому лежали 184 гривні, пластикові картки. Два дні тому я ще сусідку розраджувала: в неї злодії із сумки поцупили шкіряний гаманець із 200 гривнями.

Водії львівських маршруток зазначають: останнім часом почастішали крадіжки. Особливо на маршрутах N57 та N40. Обидва автобуси їдуть вул. Городоцькою.

— Днями заходить пасажирка і як закричить: "Забери руки! Я вже навчена, у мене недавно витягли кошельок", — розказує шофер маршрутки N40 Володимир, 35 років.

Олександра Швидко не писала заяви до міліції. Мовляв, це дрібна справа — ніхто нею не займатиметься.

— Із початком сильних морозів у маршрутках суттєво побільшало злодіїв. Їм легко працювати у натовпі, — говорить начальник Львівської міської міліції Ігор Цікало, 56 років. — У мене на розгляді кілька таких справ, серед них по 57-ту маршруту. Якщо в гаманці було більше 74 гривень, треба писати заяву. Звертатися в райвідділ, найближчий до місця, де помітили крадіжку. Ми порушимо кримінальну справу.

Зараз ви читаєте новину «У маршрутках побільшало крадіїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі