четвер, 06 вересня 2007 07:03

У Луцьку розпустили циганський клас

1 вересня в Луцькій середній школі N16 ліквідували спеціалізований циганський клас. Із 17 ромів віком від 6 до 15 років до школи ходили лише п"ятеро дітей.

Перший циганський клас на Волині заснували півроку тому. Школярі отримували шкільний і спортивний одяг, приходили на безплатні обіди, але на уроки не з"являлися. До літніх канікул довчилися троє шестиліток.

— Десятеро дітей виїхали з Луцька до селища Торчин. Ті, хто залишився, навчатимуться за індивідуальною програмою, — каже директор школи Василь Троцький, 43 роки.

Нині інші діти ромів ходитимуть до школи тричі на тиждень. Їх навчатимуть математики, письма та української мови. Згодом дітей переведуть до навчально-виховного центру для ромів.

— Волинське об"єднання "Терне-Рома" розробило концепцію створення навчального комплексу для циган. Для нього нададуть приміщення колишнього інтернату в селі Крупа Луцького району, — каже начальник міського управління освіти Сергій Калуш.

Нині на Волині проживає близько 5 тис. ромів, 90% із них — неграмотні.

Зараз ви читаєте новину «У Луцьку розпустили циганський клас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі