середа, 18 липня 2007 07:00

У Франківську плаватимуть вітрильник і підводний човен

На центральному міському озері Івано-Франківська незабаром на воду спустять справжній вітрильник, а наступного року — підводний човен на 6 осіб.

— Вітрильник закінчують споруджувати наші працівники, — розповів директор міського парку культури і відпочинку імені Тараса Шевченка Володимир Ротару, — і всі охочі зможуть його винайняти на прокатній станції для прогулянок озером. Підводний човен зможе занурюватись на  дно озера.

Володимир Ротару каже, що за "острівцем закоханих" облаштують новий дитячий пляж. Цього року вичистять і обгородять територію, завезуть пісок, побудують майданчик, пісочниці, гойдалки, каруселі й дитяче кафе.

Вітрильник змайстрували іванофранківці, які закінчили Ленінградський суднобудівний інститут. Вартість судна типу швартбот-2 "кадет" — 5 тис. грн.  На ньому молодь учитимуть ходити під парусом. Спочатку — безкоштовно.

Площа озера — 30 га.

Зараз ви читаєте новину «У Франківську плаватимуть вітрильник і підводний човен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі