четвер, 09 жовтня 2008 07:08

Туристів заманюють знижками

Автор: фото: Вікторія ЦИМБАЛІСТА
  Наталя Кульчицька показує свою садибу ”Анастасія” в селі Татарів Яремчанської міськради на Івано-Франківщині
Наталя Кульчицька показує свою садибу ”Анастасія” в селі Татарів Яремчанської міськради на Івано-Франківщині

З вересня в Івано-Франківській області оголосили акцію "Вдячне Прикарпаття". Власники готельних комплексів і приватних садиб надають знижки гостям з інших областей. У такий спосіб хочуть віддячити за допомогу під час липневої повені й принадити туристів, які після стихії стали нечасто до них навідуватися.

— Власники агроосель радо приєдналися до акції. Пропонували і 10, і 20, і навіть 35 відсотків знижки, — каже начальник відділу туризму Івано-Франківської облдержадміністрації Наталя Гасюк.

Учасниками акції "Вдячне Прикарпаття" стали понад 100 людей із усієї області. 45-річна Наталя Кульчицька, власниця приватної садиби "Анастасія" в Татарові Яремчанської міської ради, зробила 30% знижки.

— Я готова іще ціни знизити, тільки б люди їхали. Уже котрий місяць після повені нікого немає, — говорить Наталя. — Ми тепер живемо як у зоні якось відчуження. До нас ніхто не їде. Людей налякали, що на Прикарпатті ледь не чума. Мовляв, криниці отравлені, будинки підтоплені, люди знедолені.

Кульчицька в туристичному бізнесі працює десятий рік. Пропонує до послуг 11 номерів — дво-, три- і чотиримісні, їдальню, інформаційний центр, екскурсійні подорожі. Торік улітку ціна за номери становила 150 грн. Жінка каже, люди замовляли їх заздалегідь. Цьогоріч від липня ще нікого не було.

— Тепер номери коштують по 100 гривень за добу. За дітей грошей взагалі не беру. Коли до мене дзвонять клієнти, я їм розказую про знижки. Вони не слухають, питають, як там ситуація з повінню, — додає Наталя.

У 47-річного Анатолія Пахара в Яремчі два відпочинкові комплекси — готель "Полярис" і приватна садиба "Біля річки". Улітку двомісний півлюкс у готелі коштував 135 грн, денне харчування — 50. Тепер чоловік зробив знижку на 10%.

— До липня всі номери були замовлені наперед, а зараз нікого нема. Усе повінь наробила, — каже Наталя Блага, 30 років, адміністратор "Полярису". Ми готові пропонувати знижки, але це нічого не дає.

У Яремчі липнева стихія особливої шкоди не завдала — розмила річкові береги та подекуди обрізала дорогу неподалік приватних садиб. У Кульчицької підмила подвір"я та залила підвал. У Пахара вода була лише біля приватної садиби.

— Від повені не такі великі збитки, аби про нас так довго говорити, — зазначає Анатолій Пахар. — У тому були зацікавлені райадміністрації, щоб держава гроші виділяла. Про нас ніхто не думав. Ми з тої біди легко вийшли б, якби до нас туристи їхали. А так втрачаємо заробітки.

Акція "Вдячне Прикарпаття" триватиме до 1 грудня. Потім у Карпатах розпочнеться новорічно-різдвяний сезон. Ціни на послуги готелів зростуть у п"ять разів.

Зараз ви читаєте новину «Туристів заманюють знижками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі