понеділок, 21 травня 2007 07:04

Тролейбус "Богдан" бере 136 пасажирів

Автор: Фото: Роман ЖИЖАРА
  За два дні автовиставки в Луцьку салон нового тролейбуса оглянули 12 тисяч відвідувачів. На лобовому склі залишила відгук-подяку за механічні пандуси Волинська обласна організація інвалідів
За два дні автовиставки в Луцьку салон нового тролейбуса оглянули 12 тисяч відвідувачів. На лобовому склі залишила відгук-подяку за механічні пандуси Волинська обласна організація інвалідів

Луцький автозавод корпорації "Богдан" представив на виставці в обласному центрі Волині новий тролейбус "Е-231". Із конвеєра зійшло чотири машини цієї моделі. Дві з них незабаром вийдуть на маршрути в Києві.

Новий тролейбус завдовжки 15 м уміщає 136 пасажирів. У Європі тролейбуси зазвичай розраховані на 90–120 сидячих і стоячих пасажирських місць. Додаткова "вантажна" площа вивільнилася завдяки низькому рівню підлоги. 14-тонний луцький тролейбус здатен розвивати швидкість до 60 км/год. Під капотом у нього працює електродвигун та електронне устаткування від чеських виробників. У салоні встановлені 42 м"які сидіння. Для інвалідів тролейбус оснащений механічними пандусами.

— Я вже рулив цією машиною, — каже водій Луцького тролейбусного депо Володимир Ткачук, 52 роки. — Тролейбусом просто управляти, хіба що електроніки під рукою забагато. Незважаючи на велику довжину, машина поворотка й мобільна.

У Луцьку пасажирів перевозять у дві зміни 86 чеських тролейбусів, виготовлених у 1988–1990 роках.

Міська рада пообіцяла транспортникам придбати три нові тролейбуси "Е-231". Перший 15-метровий тролейбус з"явиться на маршруті восени цього року. Муніципалітет також планує закупити два 10-метрові тролейбуси на базі автобуса "Богдан А-144". У них помістяться 90 городян.

— Мерія заклала в бюджет два мільйони гривень на придбання тролейбусів. Іще два мільйони виділив Кабінет Міністрів за програмою розвитку електротранспорту, — розповідає директор Луцького підприємства електротранспорту Іван Кубіцький.

Луцький тролейбус "Е-231" коштує 1 млн 60 тис. грн. Та магістрату місцевий автозавод-виробник погодився віддати нову машину за 880 тис. грн. 10-метрові тролейбуси середнього класу обійдуться міській казні у 560–580 тис. грн.

Через кілька місяців за проїзд у нових тролейбусах лучани платитимуть на 10 коп. більше. Міські депутати планують підвищити вартість квитків до 60 коп. Проїзний  квиток дорослого коштуватиме 36 грн, студентський та учнівський — половину цієї ціни.

Зараз ви читаєте новину «Тролейбус "Богдан" бере 136 пасажирів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі