середа, 30 квітня 2008 07:08

Три тисячі майстрів з"їдуться у Космач

Другий Міжнародний фестиваль "Великдень у Космачі" на Прикарпатті відкриється 30 квітня. Триватиме три дні. Учетверте в гуцульське містечко приїдуть писанкарі з України, Польщі, Німеччини, Франції та Румунії. Організатори очікують 3 тис. майстрів.

— Шкода, що Міжнародний Симпозіум із гончарства відмінили, — каже член оргкомітету Богдан Чопірчук, 48 років. — До останнього невідомо, чи приїде президент, ми передали йому запрошення. Ще запросили кількох народних артистів України, зокрема Ніну Матвієнко.

На фестиваль прибудуть офіційні делегації з Литви, Польщі, Росії, Канади, США та Італії.

Народні майстри виставлять свої вироби на ярмарку. Також проведуть майстер-класи з ліпки сирних коників, гончарства, бісероплетіння, писанкарства. Туристів розважатимуть українські та іноземні фольк-гурти. Виступатимуть вуличні театри.

— Родзинкою цьогорічного фестивалю буде сходження на гору Лисанка до стародавнього сонячного годинника, — додає Чопірчук.

Просто неба всі охочі зможуть скуштувати страви традиційної гуцульської кухні. Організатори передбачають, що фестиваль відвідає понад 50 тис. людей.

Зараз ви читаєте новину «Три тисячі майстрів з"їдуться у Космач». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі