понеділок, 28 травня 2012 07:30

Третьокласник "замінував" школу

Автор: МАЛЮНОК: Володимир Казаневський
 

У понеділок уранці до міліції зателефонував невідомий. Сказав, що школа №10 на вул. Генерала Чупринки у Львові замінована. Довелося евакуювати 300 учнів і 35 учителів.

— Паніки не було, — розповідає директор школи Марта Маркуніна, 66 років. — Учні спокійно вийшли з приміщення. Годину почекали, доки пес по кабінетах походить, та й продовжили уроки.

З'ясувалося, що телефонував третьокласник. Його вирахували за номером мобільного телефона.

— Наші учні такого стиду ніколи б не зробили, — продовжує Марта Юхимівна. — Це був хлопець із 99-ї школи. Казав, що замінована школа №30, це десь біля його будинку. Хотів із вікна подивитися, як міліція буде працювати. Але наші славні диспетчери щось там недочули і послали наряд до нас, на Чупринки. Років 10 тому нас уже "заміновували". Тоді також чужий учень телефонував, балувався.

Це другий хибний виклик, вчинений неповнолітнім в області цього року.

— Школярі з Івано-Франківська під час уроків вирішили побавитися і по мобільному зателефонували львів'янину, — каже керівник відділу зв'язків із громадськістю обласної міліції Світлана Добровольська. — Сказали, що в його будинку є бомба. А минулої зими в Новому Роздолі п'ятикласник "замінував" школу, бо не вивчив уроки і боявся йти на заняття. Батькам варто пояснити дитині, що після такого повідомлення виїжджає понад 50 осіб — кінологи із собаками, вибухотехніки, райвідділ міліції, слідчо-оперативна група, пожежні, "швидка", газовики, електрики та працівники жеку. На жаль, наше законодавство не передбачає відшкодування витрат. Тож батьків школяра чекає лише штраф за невиконання своїх обов'язків — від 17 до 51 гривні.

Зараз ви читаєте новину «Третьокласник "замінував" школу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі