понеділок, 23 травня 2011 02:30

Трамваї їздитимуть тихіше

Автор: фото: Ігор ХОМИЧ
  Екскаватор знімає бруківку з дороги на вулиці Городоцькій у Львові. Найдовшу вулицю міста зараз ремонтують на відрізку між двома церквами — храму святих Ольги і Єлизавети та церкви святої Анни
Екскаватор знімає бруківку з дороги на вулиці Городоцькій у Львові. Найдовшу вулицю міста зараз ремонтують на відрізку між двома церквами — храму святих Ольги і Єлизавети та церкви святої Анни

— Через ремонт дороги у нашому ресторані поменшало клієнтів. Мало хто захоче відпочивати під гуркіт екскаватора і добиратися поїсти через пил і грязюку, — каже адміністратор львівського ресторану "Еліт". Заклад розташований на вул. Городоцькій, 85 — на ділянці від вул. Бандери до Шевченка. На цьому відрізку з 26 квітня триває ремонт дороги. Працюють робітники турецької фірми "Онур".

У середу зранку екскаватор зриває бруківку. Складає її купами  обабіч дороги. Тротуар відгороджений червоно-жовтою сіткою. Перехожі ходять упритул до фасадів будинків. Автомобілі й маршрутки об'їжджають ділянку бічними вуличками. Трамвай №6 курсує маршрутом "одинички".

Городоцька — головна вулиця Львова. Має протяжність 9 км. Дорогу планують відремонтувати до 15 жовтня. Відрізок від Виговського і до виїзду з міста проклали. Там дорога асфальтована. Від заводу "Сільмаш" і до центру міста вкрита австрійською бруківкою.

Ділянка, яку роблять зараз, одна з найважчих. Тут треба замінити старі інженерні комунікації, поставити безшумну трамвайну колію, зробити якісне освітлення. Вартість робіт 7 млн євро.

— Як почали тут копати, переживав, щоби будинки не почали тріскати. Тут же стара австрійська забудова. Он на Франка три роки тому який скандал був. Як почали котлован рити, у житловому будинку такі діри поробилися, що руку крізь стіну засунути можна було. Але тут, бачу, техніка сучасна, будівельники толкові, — говорить 55-річний Павло Михайлович. Живе в будинку №60. — Зараз незручності великі. Але то все треба перетерпіти. Головне — трамваї тихіше почнуть їздити, маршрутки.

Зараз ви читаєте новину «Трамваї їздитимуть тихіше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі