четвер, 27 листопада 2008 17:02

Тест на СНІД можна зробити в автобусі

Тест на СНІД можна зробити в автобусі

30 листопада кожен охочий у Львові зможе пройти безплатний тест на СНІД. У неділю на пл. Ринок із 12.00 до 16.00 благодійний фонд "Салюс" влаштує анонімне тестування на ВІЛ-інфекцію.

Тестування відбуватиметься у мобільній клініці, обладнаній на базі автобуса "Богдан". Його 5 листопада "Салюсу" передав Міжнародний благодійний фонд "Міжнародний альянс із ВІЛ/СНІД в Україні".

Окрім тесту на СНІД, можна буде пройти обстеження на різні венеричні захворювання, а також отримати консультації психолога, соціального працівника, інформаційні матеріали. Надалі "Салюс" планує організувати маршрути мобільної клініки в області.

Акцію влаштовують у рамках кампанії, присвяченої Всесвітньому дню солідарності з ВІЛ-позитивними людьми. У Палаці мистецтв 26 листопада "Салюс" організував конкурс колекцій дизайнерського одягу тематики антиСНІД під назвою "Поглянь навколо". У презентації взяли участь дизайнери-початківці. З серпня зареєстрували майже 40 дизайнерських робіт, кожна з яких складалася з чотирьох-п"яти ескізів.

За умовами конкурсу, до кожного вбрання обов"язково мала додаватися червона перехрещена стрічка.

Львівська область посідає восьме місце в Україні за темпами поширення ВІЛ-інфекції. За 9 місяців 2008 року тут зареєстровали 242 нових випадки захворювання.

— Лише один із п"яти ВІЛ-позитивних знає про свій статус, — каже головний лікар Центру СНІДу Мар"яна Служинська. — Цього року на Львівщині кількість осіб, які пройшли тестування на СНІД, збільшилася на 20 відсотків, однак ці показники не є достатніми. Першою проблемою, яку треба вирішити, є стимул населення до тестування. Потрібно знищувати стереотип, що ВІЛ-інфекція може бути лише в наркоманів чи проституток.

Безплатно та анонімно тестуватися на ВІЛ-інфекцію у Львові можна і в кабінеті "Довіра" в будь-якій поліклініці за місцем проживання або у Львівському обласному центрі з профілактики та боротьби зі СНІДом на вул. Лисенка, 45.

Зараз ви читаєте новину «Тест на СНІД можна зробити в автобусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі